Groenrecycling 2019-09-09T20:06:29+01:00

Groenrecycling – Grondbank

Op de stortplaats van composteerinrichting ‘Barkelazwet’ kunt u als particulier, bedrijf, gemeente of provincie terecht voor het storten van groenafval (geen GFT) en landbouwproducten. Ook kunt u hier diverse producten afhalen. Het te betalen bedrag wordt in de meeste gevallen bepaald door bij aankomst en vertrek op de weegbrug te rijden en uw (vracht)auto met aanhanger beide keren te laten wegen.

Vanaf 1990 hebben we de composteerinrichting van 6500 M² uitgebreid tot een terrein van 3 hectare. Een groot gedeelte is voorzien van een waterdichte asfaltvloer en een deel van een waterdichte folie. Het overtollige hemelwater wordt vanaf hier afgevoerd naar de 2 waterbassins op het terrein. Per jaar ontvangen wij zo’n 15000 ton groenafval.

De takken worden met een shredder van Van der Galiën klein gemaakt en dan tezamen met bermafval zoals gras en slootruigte verwerkt tot gecomposteerde grond. Met een omzetmachine en kranen worden de hopen wekelijks omgezet om het composteringsproces te bevorderen. Na een half jaar is het product klaar om af te zeven, dit doen wij met behulp van 2 zeefmachines en een windshifter voor het verwijderen van het plastic. Het eindproduct is mooie tuingrond (vermengt met zand) wat aan hoveniers, particulieren, gemeentes en andere bedrijven wordt verkocht en gebruikt kan worden voor in de siertuin, moestuin en als ondergrond voor grasvelden.

Openingstijden Groenrecycling

Afvalproducten

De volgende producten kunt u storten op het terrein van de groenrecycling:

Producten

De volgende producten kunt u afhalen op het terrein van de groenrecycling, maar wij kunnen deze ook bij u afleveren:

Farwick Mustang

Specificaties:

Trommels: 50mm, 40mm, 20mm, 15mm

Met deze zeefmachine zeven wij ook op locatie

FarwickS

Hurrikan Windshifter

HurrikanS